23.07.2014 16:00

Симбиоза - дискусия

На 26 юли, събота, от 14:00ч., в читалище "Надежда", Камарата на архитектите в България - Велико Търново и община Велико Търново организират среща-дискусия на английски език с участниците в EASA 2014.
Всички граждани, участници и гости на града ще имат възможност да участват в дискусията и да чуят мненията и да споделят визиите на бъдещите архитекти на Европа за бъдещето на Велико Търново.
Екипите, направили разработките за терена на старото военно училище ще представят в рамките на 5 минути на английски език проектите си.
Ще бъдат дискутирани следните теми:
1. Реката и Стария град - поречието на река Янтра (от сградата на Интерхотел Велико Търново, ж.п.пансион, църквите в квартал Асенов “Св. Петър и Павел”, “Св. 40 мъченици” до площад „Цар Асен I” – възможности за туристически маршрути, връзки-мостове, плавателни участъци, плажове и др.
2. Уникално пространство в сърцето на града - територията на местност Боруна, парк Асеневци с паметника на Асеневци и сградата на Художествената галерия “Борис Денев” - идеи за функцията на територията като културно и парково пространство, връзки с кварталите и др.
3. Новия градски център - (територията на Старото военно училище) - среща обсъждане на участниците с местните архитекти, автори на идеи за новата визия на центъра.
Дискусията ще предостави уникалната възможност 550 бъдещи автори на архитектурата на Европа от 36 страни да изразят мнения и да споделят своите визии за бъдещето на три изключително важни зони за развитието на град Велико Търново.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.