30.07.2014 08:50

С вечер-матине започват паралелните събития на летен оперен фестивал „Сцена на вековете“

С вечер-матине със солистите на операта „Мадам Бътерфлай“ започват паралелните събития, съпътстващи летен оперен фестивал „Сцена на вековете“. Срещата-разговор със звездите на Софийската опера и балет е на 31 юли, от 19:00ч. в Лапидариума на Археологическия музей.
Два часа по-късно, в 21:00ч., край Павилиона на щастието в парк „Марно поле“, ще има видео прожекции на откъси от операта „Тоска“, представена в програмата на „Сцена на вековете“ през миналата година.
На следващия ден, 1 август, е традиционната разходка „Зад кулисите“. Включилите се в тура ще видят "отблизо" работата на екипа, участващ в изграждането на декора и подготовката на операта „Мадам Бътерфлай”. Тръгването е в 18:00ч. от входа на крепостта Царевец.
Първите два спектакъла в афища на „Сцена на вековете“ са на 2 и 3 август от 21:00ч., когато ще бъде представена операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини. Летният фестивал под звездите на Царевец продължава на 5 август с балета „Жизел“ на Адолф Адам и на 6 август със „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис. Изпълняваните в едно представление едноактни опери „Селска чест” от Пиетро Маскани и „Джани Скики“ на Пучини са на 9 и 10 август.
Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ в партньорството със Софийската опера и балет и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.