25.06.2012 13:09

Кметът на Община Велико Търново посети села от региона

Повредените икони от църквата във Ветринци вече са свалени за реставрация. Подготвя се количествено-стойностната сметка за ремонта на храма, парите ще се искат от Комисията по вероизповеданията към Министерски съвет, съобщи кметът на община Велико Търново Даниел Панов. След посещението му в селото и срещата с хората се подготвя проект за развитие на стара образователна сграда, която може да стане старчески дом или да се ползва за ученическа база за провеждане на зелени училища. Договорено е сграда на местната районно-потребителна кооперация да бъде дадена за нуждите на пенсионерския клуб.

От фонда за бедствия и аварии ще бъдат ремонтирани църквите в Хотница и Русаля, каза още Даниел Панов.
Все още не са проведени общоселските събрания в три села от общината, на които хората да посочат най-неотложните проблеми за решаване. В най-скоро време ще е събранието в Момин сбор. За селото има подадени 7 кандидатури за кметски наместник, проучил съм ги и ще се срещна с хората, за да ги обсъдим, каза кметът.

Вече започна оценката на проектите на населените места по програмата за местни инициативи. Одобрени са проектите за облагородяване на 31 селища.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.