06.08.2014 15:00

Заместник-кмета на общината Снежана Данева-Иванова започна раздаването на ваучери на домакинствата, пострадали от наводнението

Днес, 6 август, сряда, заместник-кмета на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева-Иванова, започна връчването на ваучери на семействата, пострадали от наводнението. Връчването започна в кметството на Килифарево.
Госпожа Данева информира присъстващите и представителите на медиите, че ваучерите са общо 412 на брой. Чрез тях може да бъде получена 7 вида битова техника и 5 вида мебели. Чрез споразумение с фондацията стоките ще могат да бъдат закупени от 7 магазина, като притежателите на ваучери ще имат възможността и правото да избират коя стока от кой от тези магазини да закупят.
Магазините за бяла и черна битова техника са “Технополис“, „Техномаркет“ и „Денси“.
Магазините за мебели са “Практикер“, "Явор“, “Арон“ и „Мондо“.
Ваучерите са поименни и притежават уникални номера. Ще бъдат подписани и подпечатани. Ваучерите не могат да се преотстъпват и не може да се осребряват. Списъци с имената на получилите ги и персоналните им номера ще бъдат предоставени на седемте магазина, както и на фондацията, за да се контролира коректността на разпореждането с тях.
Община Велико Търново е първата, която е успяла да създаде стройна организация, която позволява пострадалите от наводнението да получат своите ваучери и да закупят необходимата им техника и обзавеждане за връщане към нормалният ритъм на живот.
Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов очаква продължаващата дарителска кампания да набере още средства, които да покрият нуждите на домакинствата, претърпели щети от бедствието. Кмета изказва благодарност на всички, които се включиха в кампанията до момента, засвидетелстваха своята солидарност и реално дадоха приноса си в усилието за възстановяване нормалният ритъм на живот на засегнатите от водното бедствие.
Български дарителски форум – Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (Заедно в бедствието), чрез кмета на Община Велико Търново Даниел Панов започва раздаването на ваучери на пострадалите от наводнението Велико Търново, Дебелец, Килифарево, Габровци, Церова кория, Пъровци по следния график:
6 август, сряда, в сградата на кметство Килифарево от 9:30ч. до 17:00ч.
7 август, четвъртък, Церова кория, Габровци, Пъровци, след 9:30ч., в домовете на пострадалите
8 август, петък, в кметството на град Дебелец от 9:30ч. до 17:00ч.
12 август, вторник, в Община Велико Търново в кабинета на кмета
Ваучерите могат да се ползват в периода от 14.08.2014г. до 01.10.2014г. като всеки получател на ваучер ще получи списък с магазините, от които може да пазарува.
Осигурените ваучери са на обща стойност от 90 580 лв. и покриват изцяло заявените нужди от техника и мебели на пострадалите 138 семейства, които са подали заявления за възстановяване на щети. Благодарение на дарителите, отзовали се до момента и Български дарителски форум, кмета Даниел Панов изпълни голяма част от ангажимента, поет още в първите дни след бедствието пред хората по отношение на осигуряване на най-необходимите техника и мебели.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.