28.06.2012 10:50

Даниел Панов откри национална среща на експертите по устройствено планиране

Велико Търново е домакин на двудневна национална среща на експертите по устройствено планиране в България.

Форумът откри кметът на общината Даниел Панов. „Радвам се, че тази среща се инициира от НСОРБ и се провежда във Велико Търново. Мисля, че Велико Търново е град, който е емблематичен и с културно-историческото си наследство, и с паметниците на културата, а също така и с проблемите, които имаме, както всички градове със стари зони”, подчерта Панов в приветствието си към участниците.

По думите му очакваните предложения за промени в законодателството при стопанисването на паметници частна собственост,  решенията на проблемите в енергийната ефективност, както и разработването на интегрираните планове за градско развитие ще бъдат изключително полезни за общинските кметове.

Опазване и социализация на архитектурното и културно-историческото наследство в общинската селищна среда, поддържането на сградния фонд, усвояването на средствата от европейските фондове са само част от темите, които експертите ще дискутират.

В срещата участват председателят на Парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление Любен Татарски, председателят на САБ арх. Георги Бакалов, зам.-председателят на КАБ арх. Николай Гълъбов

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.