09.09.2014 14:30

Среща на кмета на общината с кметове на населени места и кметски наместници по данъчни и текущи въпроси в населените места

На работна среща на кмета на общината Даниел Панов с кметовете и кметските наместници, заместник-кмета госпожа Снежана Данева-Иванова представи Вежен Пенев – новият началник на общинска данъчна служба. Госпожа Данева се обърна към кметовете и кметските наместници за полагане на повече усилия за засилване процеса на събираемост на местните данъци и такси.
Данни за дължимите данъци за имоти, за битови отпадъци и за автомобили за предходни години, както и патентният данък на юридическите лица бяха предоставени на кметовете и наместниците, за да подпомогнат процеса на информиране на длъжниците и събиране на задълженията. Ще бъде потърсен личен контакт с представители на фирмите, за да им се връчат съобщенията за дължимите от тях суми.
Госпожа Данева заяви, че събираемостта на местните данъци и такси за първите шест месеца на годината е ниска и са необходими усилия за реализиране на мерки за повишаването и.
Кмета Даниел Панов заяви на среща с кметовете на населени места и кметските наместници, че в момента върви ремонта по изкърпване на пътища в и между населените места. Пуснати са възлагателните писма за участъци от Пушево - Шемшево - Буковец, Бояновци за ремонт с финансиране от Комисията за бедствия и аварии за ликвидиране на последствията от наводнението през месец май. Очаква се възлагане почистване на събраната и затлачена дървесна маса в коритата на реките, събрали се след наводнението от месец юни.
Беше констатирано, че не са почистени и поддържани участъците от републиканската пътни инфраструктура на територията на населените места в общината и това предизвиква и ще предизвиква сериозни проблеми.
Даниел Панов благодари на кметовете на Русаля, Хотница и Ресен за много добрата организация за представяне на извършените ремонти на църквите и новата детска площадка. Даниел Панов благодари и за активната работа и партньорство с бизнеса, който подпомага местните проекти, освен общинското финансиране.
Кмета призова да се подготвят необходимите документи и проекти за необходимите ремонти и възстановяване на храмовете в населените места, където това е необходимо. Той изиска план-сметка от всеки кмет и наместник за приоритетни ремонти на пътища, тротоари и детски площадки до края на месец септември.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.