15.09.2014 12:45

Даниел Панов присъства на откриване на новата учебна година в три училища

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов, придружен от заместник-кмета на общината г-жа Снежана Данева-Иванова присъстваха на откриване на новата учебна година в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.
Пред изпълненият с ученици, родители и учители двор кметът се обърна към всички с пожелание и в бъдеще училището да защитава с постижения статута си на едно от най-добрите и успешни основни училища в общината.
В ОУ „Бачо Киро“ Даниел Панов преряза лентата на новоизградена лекоатлетическа писта с изкуствено тревно покритие и фитнес на открито.
„Вложените близо 25 000 лв. в тези съоръжения са най-добрата инвестиция в здравето и бъдещето на нашите деца. Надявам се от днес те да имат още едно любимо място за игри и спорт“, каза кмета на Община Велико Търново.
В приветствените си думи към ученици, учители и родители кмета подчерта, че управлението на училището е пример за това как за 42 години може да се надгражда и развива стореното от предшествениците за да се развива материалната база и да се изгражда авторитет и престиж на едно от водещите училища.
В СОУ „Емилиян Станев“ Даниел Панов се срещна с директора и учителският екип и пожела успешна нова учебна година.
Той изрази увереността си, че извършените ремонти и подобрения на материалната база на най-голямото училище във Велико Търново  ще способстват за провеждането на още по-добър учебен процес и ще създават още по-добри условия за учениците и учителите.
Господин Панов декларира своята убеденост, че предстоящото завършване на строителните работи по изграждането на Многофункционалната спортна зала ще стане още един от факторите, които ще направят училището притегателен център за децата и младите хора.
„Инвестицията от 1,5 млн. лв. в тази зала е практическо потвърждение на политиката ни да създаваме нови възможности за младите хора да се занимават със спорт, както любителски, така и професионално. Убеден съм, че новата зала ще се превърне в едно от любимите места в града не само за учениците, но и за всички наши съграждани и гости“, заяви господин Панов.
Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов видя и позитивния резултат от реализацията на проекта за саниране сградата на ОУ „Д-р Петър Берон“ в град Дебелец.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.