18.09.2014 10:30

Отново Нощ на Самоводската чаршия на 20 септември

Най-новата БГ брас формация и въздушна арт инсталация ще са изненадите в Нощта на Самоводската чаршия на 20 септември 2014 година. Вече превърналото се в традиция събитие ще започне в 18:00ч. на площада на чаршията, където ще бъдат връчени свидетелствата за чирак на децата, преминали през Лятното училище по занаяти. Усвоилите тънкостите на средновековните и възрожденските занаяти по време на училището, продължило от 14 август до 14 септември, ще получат свидетелствата си от майсторите, при които са работили.
Два часа по-късно на сцената ще излезе OVERGROUND BRASS BAND. Великотърновци и гостите на събитието за първи път ще чуят изпълнението на създадената от бенд лидера Даниел Лазаров през тази година в Стара Загора група, която съчетава Funk ,Fusion, Brass, Pop and Jazz. Формацията с богата брас секция от млади изпълнители ще представи музика на Youngblood brass band ,Mezzoforte, Daft Punk, Electro Deluxe, Pharell Williams, Blackstreet и много други световно известни групи и изпълнители.
По същото време на откритата сцена Rehau stage на клуб „Таралеж“ ще се  прожектира видео арт и пърформанси от изминалите издания на Арт резиденция "Старото училище" - Горна Липница.
В съботната вечер цялата улица на занаятите ще бъде осветена от факли и фенери, всичките 16 работилници ще бъдат отворени, а майсторите ще демонстрират своите умения на любопитните посетители. Свое място ще имат и занимаващите се с приложни изкуства, които ще покажат на Самоводската чаршия авторски бижута и аксесоари.
Нощта на Самоводската чаршия се организира от 2011 година от Общинска агенция по туризъм “Царевград Търнов”, с подкрепата на Община Велико Търново и в партньорство с Арт клуб “Таралеж”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.