24.09.2014 14:00

Даниел Панов се срещна с представители на Червения кръст от Турция

Кмета на Община Велико Търново се срещна с представители на Червеният кръст от Република Турция, които са на посещение и обмяна на опит в Старата столица.
Даниел Панов представи успешното партньорство и сътрудничество на общината с представители на Български червен кръст по време на наводнението през месец юни. Той още веднъж благодари както на националното, така и на регионалното ръководство на организацията за добрата съвместна работа по преодоляване на последиците от природното бедствие и подпомагане на пострадалите домакинства.
Гостите представиха своята дейност и заявиха желанието и готовността си да сътрудничат в областта на социалните дейности и особено в сферата на грижите за възрастните хора и хората с физически увреждания.
Гостите са посетили Дом за стари хора „Венета Ботева“ и са осъществили среща в Дневен център за възрастни хора с физически увреждания в село Вонеща вода.
Даниел Панов използва срещата, за да представи и много добрите възможности, които Велико Търново и региона предлагат за привличане на инвеститори и за разкриване на нови работни места в екологично чисти индустрии.
Кмета представи и стратегическото географско разположение на града и факта, че той е част от Трансганичният коридор № 9 Хелзинки Истанбул. Благоприятното разположение на града и неговите добри транспортни връзки и възможности за развитието на логистични центрове са други стратегически предимства на Велико Търново за привличане на инвеститори и развитие на нови индустрии.
Сътрудничеството между Български червен кръст и червеният полумесец на Турция е дългогодишно. То се реализира на практика при реализирането на мащабни кампании за подпомагане на населението на двете страни при възникване на бедствия и аварии.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.