24.09.2014 14:46

Сензационен интерес за St. Petersburg ballet on ice!

Балетът с второ представление

Новината покрай замразяването на зала 1 на НДК в София и на ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново развълнува изключително силно българската аудитория. Поради огромния интерес от мениджмънта на Руския национален балет на лед Ballet on ice решили да гостуват и във Варна, както и за всеки един от трите града София, Велико Търново и Варна да обявят по още едно представление. Освен „Лешникотрошачката“ Ballet on ice ще изиграе на родна сцена и „Пепеляшка“ по Джоакино Росини. Така Руският национален балет ще бъде в България една седмица за цели 6 спектакъла – като във всеки един от трите града ще бъдат изиграни по два спектакъла - „Лешникотрошачката“ и „Пепеляшка“.
Сега Ballet on ice ще пристигне с два тира с продукция и един тир с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема четири часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спректаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия.
Балетът „Пепеляшка“ е измислен по познатата на всички ни народна приказка и е много привлекателен спектакъл за малки и големи. Ще бъде изигран в оригинал, но този път на лед!
St. Petersburg ballet on ice пристига у нас за цяло турне:

Варна – Фестивален комплекс, 23 ноември, „Лешникотрошачката“, 24 ноември, „Пепеляшка“, 19:00ч.

Велико Търново – ДКС „Васил Левски“, 26 ноември, „Лешникотрошачката“, 27 ноември, „Пепеляшка“, 19:00ч.

София – зала 1 на НДК, 29 ноември, „Пепеляшка“, 14:00ч., 29 ноември, „Лешникотрошачката“, 20:00ч.

От петък влизат в продажба билетите. Първите 200 билета за „Пепеляшка“ и първите 200 за „Лешникотрошачката“ са на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 30 до 70 лева и ВИП 90.

Можете да ги закупите на Билетен център НДК, на Туристически информационен център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на eventim.bg

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.