14.10.2014 14:00

Даниел Панов проведе работна среща с представители на спортните клубове

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с представители на спортните клубове във връзка с промени на наемните отношения и предстоящи ремонти на спортните зали.
След промяна в Закона за физическото възпитание и спорта става невъзможно да се отдават общински терени и сгради безвъзмездно, каквато е практиката до момента. След подробно проучване от страна на общинска администрация на съществуващите практики в момента в страната кмета ще направи предложение за промяна в Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, въз основа на която спортните клубове ще могат да продължат да извършват дейността си, заплащайки 10 % от наемните цени за ползваните спортни бази. По този начин няма да се възпрепятства и затруднява дейността на спортните клубове, въпреки неблагоприятната за тях промяна в закона.
Предстои до седмица началото на мащабни ремонтни дейности на Южното крило на спортните зали на стадион „Ивайло“. Там ремонт не е правен от построяването на залите преди повече от 35 години. С изпълнението на проекта ще бъде подобрена енергийната ефективност и функционалност на спортните зали, ще бъде сменена дограмата и окачените тавани на залите, ще бъдат газифицирани за по-ефективно отопление. Ремонти ще се извършват и в Северното крило на залите.
Предстои организирането на състезания и турнири в новата Многофункционална спортна зала в СОУ „Емилиян Станев“. Приоритетно там се извършва тренировъчен процес на ученици от училището и Спортно училище.
Предстои отварянето на програма, чрез която ще бъде финансиран ремонта на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ и спортният салон на ПМГ „Васил Друмев“.
Даниел Панов поиска от всички спортни клубове да уведомяват общината за проекти по които кандидатстват, за да може администрацията да подготвя своевременно необходимите документи за кандидатстване, за да може общината да помага в процеса на изготвяне и кандидатстване по тези проекти.
В плана на старото военно училище в Източната част е предвидено изграждането на спортни съоръжения. Работи се по заснемане и изготвяне на проект за ремонт на плувният басейн до Професионална гимназия по електроника.
По програма „Региони в растеж“ Велико Търново вече е във втора група и има възможност да кандидатства по проекти за ремонт и изграждане на спортна инфраструктура, по който ще бъде отворена програмата през месец януари 2015 година.
Градът ще може да кандидатства и по програма за екологичен транспорт в началото на новият програмен период.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.