20.10.2014 16:40

Велико Търново ще бъде домакин на Международен фестивал на стъклото

На 29 октомври, сряда, в 15:00ч., в сградата на Факултет по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ще се състои пресконференция, с която ще бъде открит Международен фестивал на стъклото.
Събитието е подпомогнато от Фондация „Америка за България” и се реализира с партньорството на Министерство на културата, Чешки център, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Нов български университет.
На пресконференцията ще бъде представена най-новата придобивка на факултета във Великотърновски университет – пещ и ателие за художествена обработка на стъкло.
На 29 октомври от 16:00ч., Борис Шпейзман от Израел и Анастасия Андреева ще направят демонстрация – духано стъкло, свободни форми.
На 30 октомври от 14:00ч., Крис Тейлър и Стефани Пендър от САЩ ще направят демонстрация – духано стъкло, свободни форми.
Това е третото издание на престижното и атрактивно културно събитие, като Велико Търново за пръв път има уникалната възможност да бъде домакин на откриването и демонстрации на техники за художествено обработване на стъкло.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.