21.10.2014 13:50

Национален конкурс на Екопак България „Моята зелена мечта за България”

На 25 октомври пътуващата „Градина на мечтите” на Екопак ще посети град Велико Търново

На 10 октомври „Екопак България” АД стартира конкурс в национален мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”. В периода 10 октомври - 2 ноември 2014 година, учениците в страната имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.
Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на Екопак. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат обявени на пресконференция на 18 ноември 2014 година в град София. Победителите ще бъдат публикувани и на страницата на конкурса.
„Градина на мечтите” на Екопак е в град Велико Търново на 25 октомври. Младите автори ще могат да регистрират произведенията си между 10:30ч. и 17:30ч. на площад „Майка България“ в “Градинката с магнолията“. Всеки един участник освен малък подарък получава и снимка за спомен от момента на поставяне на своето произведение на едно от дърветата на Екопак.
След град Велико Търново инсталацията последователно ще премине през градовете Враца - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември.
Екопак очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.
За да  научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на кампанията.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.