21.10.2014 15:00

Среща беседа с немския писател Клаус Кенет

Среща беседа с немския писател Клаус Кенет ще се осъществи на 29 октомври от 18:00ч. в зала 108Б, институт „Конфуций“, V корпус. Темата на събитието е „Роден да мрази, прероден да обича: Клаус Кенет за своя път към вярата“. Клаус Кенет гостува отново в България за участие в Първата Международна Православна Алфа конференция с благословението на Негово Светейшество българския патриарх Неофит, София, 22 - 23.10.2014 година.
В рамките на своя престой (16 октомври - 31 октомври) в България той ще изнесе поредица от лекции и беседи в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Видин, Монтана и Русе. Във Велико Търново всеки, който иска да се срещне с писателя, да разбере повече за него и да се докосне до книгите му, може да го направи на 29 октомври от 18:00ч. в институт „Конфуций“.
Роден да мрази, прероден да обича – това е заглавието на английски език на книгата на Клаус Кенет „Два милиона километра в търсене на любовта” – абсолютен световен бестселър с преводи на френски, гръцки, сърбо-хърватски, румънски, български език.
Какво е посланието на тази книга, че дори Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей я приема с благодарност и веднага я препоръчва на своя приятел румънския патриарх Данаил? Защо по същата причина архиепископ от Англиканската църква пожелава да я притежава? Защо различни протестантски пастори, безбройни свободни църкви, а и много римокатолически свещеници и енориаши от цяла Европа канят нейния автор на беседи, конференции, симпозии и дори концерти? Защо книгата се превръща в абсолютен касов успех в Гърция и Румъния? Защо авторът е канен всяка година в Америка и е специално представен на най-големия панаир на книгата във Франкфурт, Германия?
Защото неговата житейска история отразява типичните духовни търсения на съвременния човек – да дадем думата и на самия автор Клаус Кенет от втората му книга, която се подготвя за печат и издаване на български език:
Клаус Кенет гостува отново в България за участие в Първата Международна Православна Алфа конференция с благословението на Негово Светейшество българския патриарх Неофит, в София, на 22.- 23.10.2014 година.
Клаус Кенет е роден през 1945 г. в Германия, малко преди края на Втората световна война, докато семейството му се спасявало от настъпването на Червената армия.
До неотдавна учител във Фрибург, Швейцария. Известен е преди всичко с концертните си изяви и беседи из цяла Европа, посветени на свидетелството за възможността от духовно прераждане.
Житейската история на Клаус Кенет в търсене на любовта и истината, изразена в километри представлява разстояние, по-голямо от петдесет обиколки на Земята. Турция, Балканите, Мароко, Персия, Афганистан, Индия, Тибет, Тайланд, Мексико, Аляска...и къде ли още не, разочарования, дрога, секс, медитация, ислям, будизъм, хиндуизъм... надежда, отново разочарования, 25 пъти на ръба на смъртта... и така, до срещата с Живия Бог. От философ - до убеден комунист, от атеист - до хипи, години наред той трупа опит от големите световни религии (индуизъм, будизъм, ислям) и ученията на индианците в Латинска Америка. Шест години в смъртоносния свят на дрогата и разтърсващи преживявания в окултизма, в езотериката...
Авторът на „Два милиона километра в търсене на любовта” с личната му история от опита му в световните религии представя своята втора книга „Божества, идоли, гурута: Източната мистика и медитация спасение или погибел?”, в която систематизира и до обогатява своя разказ за източните религии (индуизъм, будизъм, трансцедентална медитация и др.) в сравнителна перспектива и през погледа на човек, който е успял да открие истината и смисъла на живота в личната си среща с Бога.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.