25.10.2014 12:45

Даниел Панов лично координира дейностите по почистване на снега

От началото на обилният снеговалеж днес кметът на Община Велико Търново Даниел Панов лично координира и наблюдава работата по почистването на улици и пътища във Велико Търново и общината, заедно с екипа, ангажиран с организацията по снегопочистването.
В преди обедните часове на деня на няколко места в града възникнаха “тапи“ от автомобили, които доведоха до частични и временни задръствания. Това от своя страна възпрепятства в известна степен възможността всички 10 машини на фирмите, ангажирани със снегопочистването да извършват дейността си.
Даниел Панов поиска и получи съдействие от началника на КАТ Велико Търново за временно затваряне на улиците, по които има задръствания, за да може снегопочистващата техника да разрине снега.
Въпреки многократните предупреждения за предстоящо застудяване и очакван снеговалеж огромната част от водачите на МПС шофират с летни гуми и това е единствената причина за образувалите се временни и частични задръствания. Улиците „Магистрална“, „Никола Пиколо“и „Краков“ бяха временно задръстени от автомобили с летни гуми, които препречваха уличните платна.
Община Велико Търново апелира към всички водачи, които не са сменили гумите на автомобилите си да не излизат на пътя, за да не усложняват пътната обстановка и да не създават пречки на снегопочистващата техника.
До момента няма проблем със снабдяването с ток и вода в населените места на територията на Община Велико Търново. Започнало е снегопочистването на общинската пътна мрежа до и от населените места.
Община Велико Търново напомня на собствениците и ползвателите на жилищни и офис сгради, че съгласно разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда, са длъжни да почистят снега на тротоарната площ пред сградите си.   
Сигнали за проблеми със снегопочистването, както и за паднали или счупени дървета, клони и други проблеми, причинени от обилният мокър сняг могат да се подават на телефони 062 619102 и 0888 535603.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.