27.10.2014 10:00

Продължава разчистването на счупени от снега дървета и клони

По разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов днес заседава назначения с негова заповед Оперативен щаб за справяне на последиците с обилният валеж от мокър и тежък сняг.
Общински експерти и представители на всички институции и фирми обсъдиха оперативният план, по който се работи за максимално бързо справяне с последиците от обилният снеговалеж и причинените щети. Като приоритетни бяха определени дейностите по разчистване на счупени от мокрия сняг дървета и клони.
Мобилизирани са всички хора и техника, които помагат при ликвидиране на последиците от мокрия и тежък сняг. Продължава изрязването на паднали дървета и счупени клони в централната градска част. След първоначалното им аварийно чистене дейността продължава по всички централни улични артерии във Велико Търново. Едновременно с това тази дейност поетапно продължава и в кварталите.
70 души, разпределени в 7 групи работят за премахване на счупените дървета и клони по изготвен план-график. Съоръжени с храсторези и моторни триони групите почистват както счупените, така и потенциално опасните за счупване дървета и клони. Събраните клони ще бъдат извозвани своевременно. Дейностите по разчистването се наблюдават и координират от експерти на „Зелени системи“, за да бъдат запазени дърветата, които не са застрашени от счупване и увреждане.
Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов поиска и получи съдействие от Районно управление на горите, Държавно дивечовъдно стопанство „Болярка“. Всички фирми, хора и техника се включиха с целият си капацитет  в помощта по почистването на счупените от снега дървета и клони.
От неделя вечер в общината не са получавани нови сигнали от фирми и граждани за необходимост от рязане на дървета и клони.
Все още без електричество са селата Леденик, Къпиново, Миндя, Големани и Нацовци. Аварийните групи на електроразпределителната компания продължават работа по възстановяване подаването на електрическите мрежи. В следобедните часове захранването трябва да бъде възстановено навсякъде. Нормално се осъществява подаването на питейна вода.
С помощта на фирмите, ангажирани със снегопочистването е осигурен достъп до съдовете за смет и до сметището на село Шереметя.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.