23.10.2014 14:00

Даниел Панов осигури възстановяване на въженият мост в град Дебелец

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов намери решение на един от проблемите, засягащи голяма част от жителите на град Дебелец - ремонтирането на въженият мост. Той изпълни поетият по време на среща с жителите на града ангажимент и осигури извършването на възстановителните и ремонтни дейности.
По време на наводнението на 19 юни тази година мостът над река Белица бе сериозно повреден - долната носеща част на конструкцията и дървената настилка бяха разкъсани. Мостът бе неизползваем през целият летен сезон и това причини сериозно неудобство както за хората, които притежават и обработват земеделски земи в района, така и на пътуващите за работа в индустриалната зона на градчето. Стотици хора бяха принудени ежедневно в продължение на месеци да заобикалят около 4 километра, за да се грижат за земеделските си имоти или за да отидат на работа.
С възстановяването на така нареченият „въжен мост” се улеснява комуникацията и придвижването в Западната част на Дебелец в посока индустриалната зона.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.