03.07.2012 14:18

Великотърновският общински съвет не подкрепи увеличаването на държавния капитал в областната болница

В остър дебат със служители на областната болница общинските съветници отхвърлиха решението  държавата в лицето на Министерството на здравеопазването да увеличи дела си в медицинското заведение от 51% на 68,82%. То бе взето на Общо събрание на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” на 25 юни 2012 г. С него акциите на община Велико Търново се намаляват от 14,65% на 9,32%. Предложението за спиране на регистърното производство по вписване на промените и за предявяване на иск за отмяна на решението бяха внесени от зам.-председателя на местния парламент и общински съветник от "Нашият град” Румен Димитров.

"Всеки акционер може да предяви иск пред Окръжен съд за отмяна на решението на Общото събрание, когато то противоречи на повелителните разпоредби на закона или на учредителния договор, съответно на устава на дружеството”, каза Румен Димитров.

Решението за увеличаване на капитала е решение за развитието на болницата, заяви директорът й д-р Людмил Гецов.

Според общинските съветници от опозицията по-важно е качеството на здравеопазването в града и региона. Те отново заявиха подкрепата си за запазване на Специализираната кардиологична болница.

По време на дискусиите стана ясно, че в МОБАЛ следващата седмица ще има ново Общо събрание. Управленският орган ще обсъжда обединяването на така наречените нова и стара болница.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.