08.10.2014 16:00

Даниел Панов посрещна Негово Превъзходителство Джонатан Алън – посланик на обединено кралство Великобритания

Негово Превъзходителство представи Британската компания, която днес откри офис за бързи кредити в мола предлагаща добри условия. При затруднения от страна на кредитополучателя компанията не събира наказателни такси и лихви, а предоставя възможности за преструктуриране на трудно обслужваните кредити.
Във връзка с коментарите за пазара и условията на труда в града и региона кмета Даниел Панов заяви, че е необходимо условията за пенсиониране  да се стабилизират за да се даде възможност на млади хора да намерят работа. Господин Панов заяви, че за три 3 години от мандата му над 90 души на възраст до 30 годишна са започнали работа в общинска администрация.
Даниел Панов заяви, че е съществен проблем факта, че през последната година и половина парите за развитие на регионите бяха давани от правителството на партиен принцип. Той акцентира на факта, че спортната инфраструктура и съоръжения за пръв път има развитие след 30 години застой.
Господин Панов акцентира на факта, че Велико Търново е един от малкото градове в страната с естествен прираст. Туризма помага в много голяма степен за развитието на града и средната класа.
От края на лятото трима сериозни инвеститори са проявили интерес към реализирането на инвестиционни проекти във Велико Търново. Издаването на строителни разрешения също са с активизирало през последните месеци.
Даниел Панов представи подготвящата се Наредба за стимулиране на инвеститорите. Той представи възможностите за гратисен период и разсрочване на плащанията за инвеститорите.
Кмета – представи стратегическите предимства на града и региона- Четирилентовият път  Русе- Свиленград, магистрала „Хемус, летището, ж.п. центъра в Горна Оряховица.
Интегрираният градски транспорт и електробусите са един от приоритетите за новият програмен период, заедно със спортните съоръжения, за които ще се кандидатства за европейско финансиране по проекти.
На 15 декември Посолството на Обединено кралство Великобритания и британската общност ще организират и участват със свое събитие в Коледният базар, който ще бъде организиран във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.