03.07.2012 14:22

Спортни клубове ще ползват безвъзмездно база в СОУ „Г.С.Раковски”

Спортни клубове ще ползват безвъзмездно за срок от пет години спортни обекти и съоръжения публична общинска собственост в района на СОУ „Г.С.Раковски”.

Клубовете трябва да са вписани като юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност и да са регистрирани в Националния регистър на спортните организации.

Това реши на извънредна сесия Великотърновският общински съвет. 26 от заседателите гласуваха „за”, 1 „против” и 2 „въздържал се”. 

"Идеята е много хубава и добра, но в процесуалния ред не е добра. Даваме безвъзмездно ползване на анонимни клубове. Дори не е посочено, че са от Велико Търново”, обясни отрицателния си вот доц. Милен Михов от ВМРО-БНД.

Предоставянето е във връзка с предстоящата основна реконструкция и модернизация на западната част на двора на училището. В този район общината проектира строителството на стадион за детско-юношеския отбор по футбол и за учениците от очакваното спортно училище. Инвестицията е в размер на 1 млн. лв., за които се кандидатства пред МФВС. Обектът включва изграждане на игрище, трибуни, съблекални и други прилежащи помещения.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.