06.11.2014 13:30

Даниел Панов поздрави членовете на Строителна камара на България в първото им годишно събрание, проведено извън София

Лидерите на строителният бранш - Строителна камара на България за пръв път провежда годишното си събрание извън София. За своя най-престижен и авторитетен форум българските строители избраха Старата столица.
В Голямата зала на Община Велико Търново кметът на общината Даниел Панов се обърна с приветствени думи към организацията на българските строители.
„Аз съм твърдо убеден, че строителният бранш и бизнес е един от „локомотивите“ на националната ни икономика. Сигурен съм, че възраждането на строителното съсловие, динамизирането на строителният бизнес са сред важните фактори на стабилизиране и постепенен възход на националната ни икономика.
Тук е мястото и сега е времето да благодаря на Българска строителна камара и за значимите социални ангажименти, които поема и реализира в нашата общност.
Специално искам да благодаря за успешният проект по възстановяване и ресоциализация на последният и най-голям храм прпоектиран и построен от Уста Кольо Фичето – църквата „Св. Св. Константин и Елена“. Този проект е прекрасен пример за успех на едно публично-частно партньорство, което възстанови национален паметник на културата, който близо 30 години тънеше в боклуци и забвение.
Благодаря ви и за помощта, която оказахте на младите архитекти при организиране и провеждане на 35 Европейска асамблея на студентите по архитектура EASA. С ваша помощ младежите от цяла Европа създадоха креативни и впечатляващи проекти във Велико Търново.
Благодаря и за ежегодното съвместно отбелязване на Димитровден, който освен празник на строителя е и ден, в който отбелязваме въстанието на болярите Асен и Петър, възстановяването на Втората българска държава, възстановяването на Търновската архиепископия и обявяването на Търново за столица.
На 26 октомври 2015 година предстои да честваме 830 години от това паметно събитие. Убеден съм, че с ваша подкрепа ще го направим впечатляващо и запомнящо се.
Като пожелавам успешна работа на форума ви се надявам, че ще имате възможност да видите онова, което сме направили във Велико Търново, за да стане още по-добро място за живеене за своите граждани, още по-привлекателна туристическа дестинация и още по-желано място за реализация на инвестиционни проекти”, заяви г-н Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.