13.11.2014 15:00

Даниел Панов приветства участниците в конференция „Актуални проблеми на сигурността”

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства участници в научна конференция „Актуални проблеми на сигурността”.
Конференцията се провежда в Национален военен университет „Васил Левски”. Неин гост бе заместник министъра на икономиката г-жа Даниела Везиева. Участие вземат експерти в областта на отбраната и сигурността.
„В дните, в които отбелязваме 25 години от началото на демократичните процеси в България е добре да си припомним, че извоювахме свободата си, като общество, но пред нас стоят множество проблеми с гарантиране на сигурността ни като държава.
Въпреки, че България е член на колективната система за сигурност на НАТО пред нас стоят множество специфични и неотложни проблеми.
Вътрешните и външни аспекти на сигурността са важни за разбирането на това какво се случва и къде е мястото на България в регионален, европейски и световен контекст.
Убеден съм, че научната конференция, на чието откриване имаме честта и удоволствието да присъстваме днес е още един принос в усилията на експертите в тази област, както да систематизират заплахите, така и да набележат реални, навременни и адекватни мерки за гарантиране на националната и регионална сигурност.
България, Балканите, Европа и Светът се променят бързо. Сигурен съм, че нашите експерти разбират и отчитат тази динамика. Всички разчитаме на техният професионализъм и отдаденост на усилието да гарантираме сигурността на Майка България”, заяви г-н Панов.
Той обърна внимание и на необходимостта от това направените научни доклади и съобщения да имат практическо приложение в усилията на местната и централна власт при превенцията и ликвидиране на последиците от бедствия и аварии за предпазване на гражданите и инфраструктурата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.