12.11.2014 20:00

Благотворителен концерт в подкрепа на Сашко от Горна Оряховица организира център "Амалипе" във Велико Търново

На 17.11.2014 година от 18:00ч. в камерната зала на Народно читалище „Искра”, Велико Търново, ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на 9-годишният Александър Савов от Горна Оряховица. Концертът се организира от доброволците на Център „Амалипе” с подкрепата на Народно читалище „Искра”.
Участие в концерта ще вземат изпълнители с високи отличия на национално и международно ниво, като Богомил Бонев, Мирослав Цанков, танцовите формати Un Besso, The Center, “Зоки”, и Професионален фолклорен ансамбъл Искра, както и Вокално студио “Таланти” при НЧ „Искра”, вокално дуо „Креарт”, Албена Цачева и театрално студио „Усмивка” при Младежки дом, Велико Търново. Вход 2 лева + (всеки може да даде каквато сума желае за да помогне).
Сашко, 9- годишното момче от Горна Оряховица, се нуждае от средства за лечение на рядко автоимунно заболяване. Александър Савов е един от 13-те такива случаи у нас. Почти не вижда с едното око, а с другото едва на 10%. Детето е имало голям прогрес след лечение в Германия. От Фонда за лечение на деца в чужбина обаче прекратили едностранно договора. Резултатът от това е влошаване състоянието на Сашко. Единственият шанс е да съберат пари за лечението му.
Концертът е част от кампанията „Да преодолеем стереотипите си: светът не е черно-бял!” организирана по случай Международният ден на толерантността. Другите дейности по случая ще се проведат на 14.11.2014г: от 16:00ч. пред сградата на Централна поща във Велико Търново ще се раздават безплатни прегръдки и послания за толерантност, а от 18:00ч. в клуб „Таралеж” ще се проведе кратък форум-театър, последван от дискусия на тема „СТЕРЕОтипи: светът не е само черно и бяло!”. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.