11.11.2014 16:00

На 17 ноември крепостта Царевец ще светне във виолетово в подкрепа на Световният ден на недоносените деца

Община Велико Търново става част от кампанията за отбелязване на Световния ден на недоносените деца 17 ноември.
Инициатори на кампанията са Фондация „Нашите недоносени деца“ в партньорство с Европейската фондация за грижа за новородените (EFCNI) и Световния Алианс срещу преждевременното раждане.
Целта на събитието е да бъде насочено вниманието на обществото към сериозния и нарастващ проблем с преждевременното раждане и да дадат надежда и подкрепа на засегнатите от това семейства.
На 17 ноември 2014 година, от 19:00ч., в продължение на 30 минути крепостта Царевец ще свети във виолетово в знак на съпричастност към недоносените деца и техните семейства и в памет на тези бебета, които за жалост не са успели да се преборят за живота си. Световната статистика показва, че 1 на всеки 10 новородени се ражда недоносено. България също е част от тази статистика, като за съжаление има региони, в които преждевременните раждания са над 16-17%.
Като част от отбелязването на Световния ден, на 17 ноември ще бъдат предоставени пространства, където ще бъдат поставени визуални материали (2 банера), които ще разясняват за каузата на недоносените деца. Ще бъдат раздавани листовки с информация за проблемите на недоносените деца, както и да събират подписи за нашата петиция за въвеждането на единни стандарти в грижата за недоносените деца.
Осветяването на крепостта Царевец ще помогне на Фондация „Нашите недоносени деца“ да привлече вниманието на обществото и институциите към изключително тежките проблеми на недоносените деца и техните семейства, както и към нуждата им от качествена апаратура за неонатологичните отделения. Благотворителната дейност на фондацията е свързана преди всичко с набиране на средства за закупуването на качествена апаратура за неонатологичните отделения.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.