20.11.2014 22:45

Ганчо Карабаджаков присъства на откриване на фотоизложба

Заместник-кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков присъства на откриване на фотоизложба със снимки на Торос Хорисян, правени в Старата столица през 1964 година. Събитието бе организирано от Уникредит Булбанк във връзка с 50 годишнина на най-голямата българска банка.
„Имам честта и удоволствието да поднеса поздравите на кмета на Община Велико Търново господин Даниел Панов за това прекрасно събитие.
Откриване изложбата на Торос Хорисян днес, петдесет години след създаването на кадрите от Царственият Търнов е уникална възможност да върнем времето назад. Да видим един вечен, но и променящ се град.
Поздравявам мениджмънта на банката за прекрасната идея и формат, за блестящото реализиране на тази фотоизложба.
Полувековният юбилей на най-голямата, стабилна и авторитетна българска банка ще бъде отбелязан в Старата столица достолепно и достойно - по начин, който показва нейната класа не само във финансовият сектор, но и като институция със значима социална отговорност и отношение към изкуството и културата.
Това не е първият меценатски жест на банката, но той е особено важен за нас, за нашата общност, защото ни дава възможност с умиление и може би малко носталгия да се върнем в миналото.
Тази изложба е принос в утвърждаване визуалната идентичност на Велико Търново. Тя за пореден път ни дава възможност да се гордеем с привилегията да живеем и работим и за невероятният град Велико Търново“, заяви г-н Карабаджаков по време на откриването.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.