26.11.2014 14:30

Звездите от руския балет на лед с открит урок за деца-таланти от Велико Търново

200 безплатни билети за ползвателите на социални услуги

Звездите от балета на лед на Санкт Петербург ще изнесат открит урок пред деца-таланти от Велко Търново. Срещата между фигуристите, известни още като „Господарите на спорта в Русия" и малките дарования от „Виргиния балет“ ще е на 27 ноември  2014 г. от 16:00ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Откритият урок на световноизвестните артисти от Ballet on ice ще е преди втория им спектакъл в старата столица „Пепеляшка“ в четвъртък вечерта, на който децата също ще присъстват.
Окритият урок е част от проекта на Община Велико Търново, иницииран от кмета Даниел Панов, за достъп на младите хора до култура. Той стартира пред година и в рамките му деца, занимаващи се с различни видове изкуство се срещнаха с български и световноизвестни артисти, гостуващи в града. В рамките на проекта деца от различните школи на Младежкия дом и от СОУ „Емилиян Станев“ се срещнаха лично с Ричард Клайдерман, STRAUSS ORCHESTRA VIENNA, квартет “eXtracello”, квинтет “АЛМА" (Австрия), CHAMBAO, примабалерината доц. Диляна Никифорова, хореографа Петър Илиев и др.
Кметът Даниел Панов е осигурил 200 безплатни билета за ползвателите на социални услуги в общината, които ще имат възможност да посетят и да се насладят на двата спектакъла на балет върху лед.
За насърчаване на творческата активност на децата и младежите и принос за развитие на партньорства между творческия сектор и младите хора Община Велико Търново получи годишната награда „Про Култура“ на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), Българската асоциация на младежките работници (БАМР), Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Граждански институт.
Отличието бе връчено на 12 август 2014 година, обявен от ООН за Международен ден на младежта, в рамките на II Национална конференция за достъпа на младите хора до култура.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.