22.01.2015 13:40

Общината очаква средства от европейски фонд „Солидарност”, за да започне проектиране за ремонт на мостове

На среща с жителите на Велико Търново, които пострадаха по време на наводнението през юни 2014 година кметът Даниел Панов съобщи, че Старата столица очаква решение на Правителството за привеждане на 1 600 000 лв., отделени от Европейски фонд „Солидарност” за възстановяване на щетите, нанесени върху обществената инфраструктура от водното бедствие.
Стана ясно, че Община Велико Търново има готовност и е предложила в рамките на очакваното финансиране 17 моста, мостови съоръжения и конструкции на територията на общината, които трябва да бъдат проектирани, преди да започне техният ремонт, възстановяване и укрепване.
На срещата, на която 15 семейства от Велико Търново получиха подпомагане от кампанията на БЧК за преодоляване на причинени щети от наводнението Даниел Панов отговори и на множество въпроси на живеещи в квартал „Асенов”, както и на други, потърпевши от водната стихия през лятото на миналата година.
Кметът увери гражданите, че в добър синхрон с ВиК „Йовковци” и агенция „Пътна инфраструктура”, заедно се работи по идентифицирането на най-проблемните места и се действа по план за решаване на проблемите, които създават затруднения и рискове за гражданите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.