10.07.2012 14:46

105 деца кандидатстват в Спортното училище

По информация на директора на Спортното училище във Велико Търново Снежина Михова 105 ученици са подали заявления за прием. В учебното заведение могат да кандидатстват деца след завършен четвърти, пети и седми клас.

Обучение ще се предлага по 13 вида спорт - волейбол, спортна стрелба, конен спорт, лека атлетика, бадминтон, хандбал, баскетбол, спортна гимнастика, модерен петобой, карате, борба, джудо и футбол. Завършилите ще получават диплом за треньор по съответната спортна дисциплина.

ОУ „Васил Левски” в село Леденик кандидатства за включване в списъка на средищните училища. Условието е в него да се обучават най-малко 10 ученици до 16-годишна възраст от населени места, където няма училища. Освен това учебното заведение трябва да осигури условия за столово хранене, целодневна организация на учебния процес и транспорт, каза директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова.

Още 5 основни училища от общината са подали заявления за статут на средищни. Това са училищата в Ресен, Балван, Дебелец, Церова кория и Самоводене. 474 лв. е годишната субсидия за ученик в средищно училище.  През учебната 2011/12 г. във Великотърновска община в подобен вид заведения са учили 883 деца.

117 хил. лв. за текущи ремонти в училищната мрежа ще бъдат вложени т.г. По-големи инвестиции ще бъдат направени в подмяната на отоплителните инсталации в училищата в Килифарево, Самоводене и Церова кория. Средствата се осигуряват от резерва на делегираните бюджети.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.