12.07.2012 14:42

Официална парламентарна делегация от Китай ще посети Велико Търново

Делегация на общокитайско събрание на народните представители за връзки с Европейския парламент ще посети България в периода 13-17 юли. Делегацията пристига в България по покана на евродепутат Илиана Иванова, която е заместник-председател на Делегацията за връзки с Народна Република Китай в Европарламента.

На 14 юли Китайската делегация, ръководена от Негово Превъзходителство Жа Пеиксин - заместник-председател на Комисията по външна политика, член на Постоянния комитет на Китай, ще бъде във Велико Търново. Китайските народни представители ще се срещнат с представители на местната власт и ще имат възможността да посетят културни и исторически забележителности в региона.

Китайската делегация ще има официални срещи с председателя на Великотърновския общинския съвет Николай Ашиков, а областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев ще бъде домакин на официална вечеря. На нея ще присъстват евродепутат Илиана Иванова и депутатите от Великотърновския избирателен район Евгени Стоев и Бойко Великов, които са членове на Групата за приятелство България - Китай в 41-то Народно събрание.

Целта на посещението на Китайската парламентарна делегация във Велико Търново и Габрово е китайските депутати да се запознаят с културата и историята на региона и да бъдат обсъдени възможности за развитие и задълбочаване на партньорството между нашия район и китайските градове и провинции в областта на междукултурния диалог, туризма и инвестициите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.