13.07.2012 13:29

Излезе третото класиране на седмокласницитe

59 деца в областта участват в третия етап на класиране в училища с прием след завършен седми клас. Обявените свободни места във всички паралелки, профили и професии са 148, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование инж. Розалия Личева. Резултатите вече са обявени на сайта на МОМН и РИО.

Във Велико Търново по едно свободно място има в Старопрестолната гимназия по икономика и в ПМГ „Васил Друмев”. Професионалната гимназия по електроника е обявила 6 незаети места преди третия кръг на класиране, в ПГТ „Д-р Васил Берон” са 20 в четири специалности,  ХГ „Св. св. Кирил и Методий” – 16, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” – 10, ПГСАГ „А. Попов” – 4 и в СОУ „Емилиян Станев” – 2.

Записването ще се състои на 16 и 17 юли. След третото класиране директорите на училищата, в които има незаети места, със заповед определят прием на заявления за попълване на класовете.

1079 ученици кандидатстваха за обучение в учебни заведения от областта. От тях  944  се  записаха след първия и втория етап на класиране, съобщи още инж. Розалия Личева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.