20.03.2015 21:30

Ученици възпяха любовта си към Велико Търново

По инициатива на кмета на Община Велико Търново, за четвърта поредна година, в навечерието на 22 март Празника на Старата столица учениците от училищата на Община Велико Търново пяха и танцуваха в прекрасен концерт под наслов "Ние обичаме нашия град".
През тази година концертът беше посветен и на честването на 830 години от въстанието на братята Петър и Асен и полагане основите на Втората българска държава.
Ученици, преподаватели, родители и ценители на изкуствата изпълниха до краен предел залата на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
Повече от час пяха и рецитираха най-малките участнички Моника Узунова от СОУ "Вела Благоева", Елиза Петкова от СОУ "Св. Патриарх Евтимий", както и по големите изпълнители - Ирена Трайкова от Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", Иванина Ананиева от Професионална гимназия по моден дизайн, както и групата за автентичен фолклор при Природо-математическа гимназия "Васил Друмев" и "Музикална дъга" при "Общински детски комплекс".
Безупречни в танците бяха изпълнителните от "Виргиния денс крю" при Младежки дом Велико Търново, формация "Веселяци" от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров".
Концерта посветен на най-хубавия празник на старопрестолния Търновград завърши с прекрасното изпълнение на ”Търновска сюита” на детски юношески фолклорен ансамбъл "Българче" при Общински детски комплекс.
В края на вълнуващият концерт бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Община Велико Търново и бе поднесена красива кошница цветя.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.