24.03.2015 14:00

Франкофонско рали 2015

На 27 март, в архитектурно-музеен резерват „Царевец“ ще се проведе Франкофонско рали. Събитието се провежда за осми път по инициатива на Френския институт и е по повод франкофонските чествания през месeц март. То се провежда в големите градове в България като: София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград и Ловеч и дава възможност на ученици от езикови гимназии и студенти, изучаващи френски език, да проверят по един забавен начин познанията си върху франкофонията в своя град.
Събитието във Велико Търново ще започне от 10:30 часа. Ученици от езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, изучаващи френски език ще кръстосат алеите на Царевец в търсене на щандовете, където ще бъдат поканени да отговарят на въпроси, за да проверят знанията си по френски език. Въпросите ще задават студенти от филологически факултет на  ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” и екскурзоводи с френски език от Регионалния исторически музей.
Учениците ще разполагат с час и половина, за да проверят на открито своите знания за франкофонията и френския език. Стартът и финалът на ралито са в обект „Византийската базилика“ на Царевец. На всички участници ще бъдат раздадени награди, осигурени от Френския институт и РИМ-Велико Търново. Другият партньор на инициативата - Алианс Франсез, Велико Търново ще почерпи участниците.
За повече информация: 618 356 - катедра “Романистика” на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.