23.03.2015 14:00

Велико Търново се представя на Средиземноморската туристическа борса в Неапол

Велико Търново ще се представи на Средиземноморската туристическа борса в Неапол, която ще се проведе от 26 до 28 март 2015 година. Старата столица, заедно със София, са първите български участници в едно от най-големите турстически изложения в Италия. Двата града ще представят България на специален щанд и ще популяризират потенциала на страната ни като туристическа дестинация.
Средиземноморската туристическа борса (Borsa Mediterranea del Turismo-BMT) се провежда от 1997 година, като В2В изложение за фирмите от туристическия сектор. През годините тя се е утвърдила като едно от най-важните туристически изложения, които се провеждат на територията на Италианската република и е сред лидерите по отношение на В2В. Изложението се провежда на площ от 20 000 кв. м., като през 2014 година в него са участвали около 500 изложители и 24 000 професионални посетителя. Тазгодишното издане на Средиземноморската туристическа борса ще е с акцент върху уеб маркетинга в бранша, а на 27 март ще се проведе конференция "България: жизнеспособна алтернатива".
На борсата Велико Търново като дестинация ще бъде промотиран от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. В рамките на изложението, със съдействието на Българското посолство в Рим и организаторите на  BMТ, пред туроператори ще има и специална презентация за града на тема „Велико Търново – Балканска столица на културния туризъм“. Тя ще бъде направена от управителя на „Царевград Търрнов“ Цветомир Бояджиев и ще е фокусирана върху историческото наследство, фестивалите, културните събития и възможностите за целогодишен туризъм в болярския град.
За още информация за Средиземноморската туристическа борса (Borsa Mediterranea del Turismo-BMT), може да посетите тази страница.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.