23.03.2015 12:00

Семейни билети на специална цена за суперпродукцията „Атила“

Семейни билети за двама на специална цена от 12 лева предлага държавна опера Бургас за суперпродукцита „Атила“, с която ще гостува във Велико Търново на 31 март. Зрелищният спектакъл по Вердиевата творба е от 19:00ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.
В ролята на кръвожадния вожд на хуните Атила великотърновската публика ще види баса Делян Славов. В спектакъла ще участват Даниел Дамянов, едно от най-добрите сопрана в България Йоана Железчева, баритона Марян Йованоски / Александър Крунев, които ще се превъплътят в римския офицер Форесто, Одабела, годеница на Форесто и дъщеря на градоначалника на опожарения от хуните римски град Акуилея и Ецио - римски генерал - пълководец. Хорът ще е от 40 души и ще смени четири различни костюма, за да се превърнат в хуни, римляни и еремити (поклонници на христовата вяра).
На сцената в Двореца на културата и спорта ще бъдат издигнати 6 огромни пилона, символизиращи мощта на Римската империя. Наподобяващи на боксов ринг те ще бъдат допълнени със специални видео прожекции и ще са впечатляващ декор на сблъсъка между римляни и хуни и драмата легендарният Атила – победен от любовта и различните християнски ценности.
Режисьор на зрелищния спектакъл е Огнян Драганов, а сценограф - Каталин Алборе (Румъния). Диригент на представлението ще е Ивайло Кринчев, а на хора - Невена Михайлова.
Билетите за спектакъла могат да се закупят от касата на ДКС „Васил Левски“, в Туристически информационен център на ул. Христо Ботев“ № 5 и в системите на www.eventim.bg и www.grabo.bg.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.