23.03.2015 11:00

Академия ще обучава доброволци в борбата с трафика на хора

В периода 24 до 27 март, в гр. Благоевград ще се проведе Академия за доброволци 2015, в която ще участват дoброволци към местните комисии за борба с трафика на хора от градовете Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна , Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен.
Академията се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет и Фондация „Ханс Зайдел“.
Доброволческият лагер всяка година събира ученици от цялата страна, които активно участват в дейностите по превенция на трафика на хора, част от националните и регионални информационни кампании в градовете, в които има изградени местни структури за борба с трафика на хора. По време на академията младежите ще придобият знания за трафика на хора, за  начините на предпазване от рискови ситуации, ще развият умения за презентиране и работа в екип, както и умения за прилагане на превантивни програми по темата.
Основни цели на академията са да се надгражда и развива доброволческата мрежа към МКБТХ, която да спомага работата по превенция на трафика на хора сред ученици и млади хора.
В обучителната академия за доброволци град Велико Търново ще бъде представен от ученици от Старопрестолна гимназия по икономика и Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.