30.03.2015 11:30

Ученици от Велико Търново участваха в Академия за доброволци 2015

В периода 24 – 27.03.2015г., в гр. Благоевград, се проведе Академия за доброволци 2015, в която участваха дoброволци от всички местните комисии за борба с трафика на хора в България.
В тазгодишната Академия за доброволци град Велико Търново бе представен от ученици от Старопрестолна гимназия по икономика и Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.
Академията за поредна година се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет и Фондация „Ханс Зайдел“.
По време на академията младежите придобиха важни и полезни знания за борба с трафика на хора, за начините на предпазване от рискови ситуации, развиха умения за презентиране и работа в екип, както и умения за прилагане на превантивни програми по темата. Наред с всичко това те имаха възможност да създадат нови познанства, да общуват в неформална обстановка, да разменят идеи и мнения, както и да се забавляват заедно. В края на обучението всеки един от младежите получи сертификат за това, че успешно са преминали през обучението по темата „Противодействие и борба с трафика на хора“.
Основни цели на академията са да се надгражда и развива доброволческата мрежа към МКБТХ, която да спомага работата по превенция на трафика на хора сред ученици и млади хора.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.