17.07.2012 16:36

Общинско спортно училище ще има Велико Търново

Просветният министър Сергей Игнатов е издал заповед за разкриване на общинско спортно училище във Велико Търново. Това потвърди директорът на дирекция „Образование и младежки дейности” Пенка Игнатова.

107 заявления за прием в новото учебно заведение са подадени към момента, съобщи директорът на СОУ „Г. С. Раковски” Снежина Михова. Най-много са желаещите да се обучават в 8 клас. Следват ги кандидатите за 7, 6 и 5 клас. Футбол, борба свободен стил, лека атлетика, хандбал и баскетбол  са  най-атрактивните спортните дисциплини за момичетата и момчетата. По-малко са желаещите да се обучават в индивидуалните спортове като конен спорт, спортна стрелба, карате и бадминтон, поясни Михова.

След заповедта на министър Игнатов следва регистрация на училището, утвърждаване на държавния план-прием и съгласуване на учебните програми между министрите на образованието, младежта и науката и министъра на физическото възпитание и спорта. Как точно ще се казва училището, ще бъде решено на заседание на Педагогическия съвет, уточни още Снежина Михова. То може да е Спортно училище Велико Търново или да има свой патрон.

Възстановяването на спортното училище е поеман дългогодишен ангажимент от немалко кандидат-управленци на Велико Търново, но реални действия бяха предприети в мандата на сегашния кмет Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.