01.04.2015 13:30

Община Велико Търново и ЕКОПАК организират на 25 април пролетно почистване на града и голям концерт

Компанията ще изгради нова детска площадка в ЦДГ „Евгения Кисимова”

Да пазим града си чист, зелен и красив е ежедневно задължение на всеки един от нас, но когато усилията са задружни и организирани, резултатите са много по-значими. Община Велико Търново с подкрепата на ЕКОПАК България обявяват 25 април, събота, за пролетно почистване на населените места в общината. Очакваме много граждани на Велико Търново да се включат, за тази цел Екопак ще осигури чували и ръкавици, а Община Велико Търново ще създаде необходимата организация за масово почистване и извозване на събраните отпадъци. Замърсените територии, които се нуждаят от специализирана техника за почистване ще бъдат обработени от общината през месец май.
След добрата работа, денят ще завърши с голям концерт с много забавления и подаръци за всички участници, особено за най-малките.
ЕКОПАК България, най-голямата организация за оползотворяването на отпадъци от опаковки, ще подмени цветните контейнери в целия град с нови тип „иглу“. Новите контейнери са не само по-красиви, но и значително по-ефективни и екологосъобразни. При този тип контейнери по-трудно ще се изхвърлят битови и строителни отпадъци. От Екопак се надяват значително да се подобри ефективността на процеса на разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Освен всички тези ангажименти компанията ще изгради нова детска площадка, която ще зарадва децата, посещаващи ЦДГ „Евгения Кисимова” и техните родители.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.