09.04.2015 14:00

Прозрачност и почтеност – принципите, които обединяват усилията на местната власт и „Ротари интернешънъл”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов прие делегация на „Ротари Интернешънъл” - САЩ, която е на посещение в нашата страна

Гостите бяха запознати с основните перспективи за развитие на региона на Велико Търново и за инвестициите, направени през последните години в старата столица и околните селища. Кметът благодари на членовете на Ротари клубовете, за реализираните съвместни проекти през последните няколко години, когато бе установено ефективно партньорство между Великотърновския клуб на световната мрежа  и местните власти. На срещата взеха участие още председателя на Великотърновски общински съвет Николай Ашиков,  д-р Даниел Илиев – президент на  “Ротари клуб”,  Велико Търново и членове на клуба.
 Фондация „Ротари” набира средства чрез доброволни дарения на своите членове и симпатизанти и ги инвестира на проектен принцип в развитие на проекти, кореспондиращи с благородни цели: мир и предотвратяване или разрешаване на конфликти;  превенция и лечение на заболявания ; вода и хигиена; майчино и детско здраве; основно образование и грамотност ; икономическо и обществено развитие
Даниел Панов запозна гостите от американските щати  Мейн и Ню Хемпшир с общинската програма „Ин витро” и резултатите от нейното изпълнение. Обсъдени бяха възможности за партниране с „Ротари Интернешънъл” в сферата на диагностиката и консултациите с водещи световни специалисти в областта на репродуктивната медицина.
 Пред делегацията Кметът на Велико Търново представи идеята за изграждане на многофункционална конгресна зала с изложбен център и за разработване и реализиране на нов аудио-визуален спектакъл на крепостта Царевец. Гостите изразиха интерес към подкрепа за подготовката и провеждането на международни творчески конкурси за проектиране на конферентен комплекс във Велико Търново и за разработване и реализиране на нов аудио-визуален спектакъл на историческите светини.
Сътрудничеството с „Ротари” клубовете се развива активно през последните 2-3 години. С дарения от членовете на Ротари клубовете във Велико Търново бяха изградени чешмата в парк „Марно поле“, фонтанът до Художествената галерия „Борис Денев“ , с тяхна подкрепа се насърчават  и даровити деца.
„Партньорството на местните власти със структури като „Ротари” клубовете е отлична перспектива за привличане на успели бизнесмени и интелектуалци към решаването на актуални проблеми на общините. Принципите на функциониране на „Ротари” са основани на прозрачност, откритост и са насочени изцяло към ползи за местната общност, което напълно съответства на амбициите на открита и почтена местна власт”, заяви след срещата Кмета на Велико Търново Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.