14.04.2015 10:35

Велико Търново става още по-зелено

В предпразничните и празнични дни във Велико Търново бяха засадени нови 177 едроразмерни дървета и 60 броя широколистни храсти.
След подробен оглед на местата, на които липсват дървета в тротоарните площи на централните градски улици бе извършено засаждане на едроразмерни фиданки. Част от тях по улиците „България", „Никола Габровски”, „Васил Левски” и „Стефан Стамболов” са укрепени с метални „корсети”. Тези съоръжения предпазват дърветата от вандализъм и помагат изправеното им израстване. Дървени оптяжки осигуряват стабилност при израстването на другите дървета. Във всички съществуващи „ниши” в тротоарните площи на които дърветата са били унищожени или изсъхнали, са засадени нови дървета.
Освен в тротоарните площи дървета са засадени в паркове и междублокови пространства.
Новозасадените едроразмерни дървета са: кълбест ясен, чинар, бреза и червен дъб.
Община Велико Търново се обръща с апел към всички граждани да пазят засадените дръвчета, както и да подават сигнали при забелязване на случаи на вандализъм или увреждане на засадените дървета и храсти на тел. 062/619 502 в отдел „Екология” на общината.
Предстои раздаването от общината на заявените от граждани посадъчни материали за оформяне на малки градинки в междублоковите пространства в рамките на станалата вече традиционна кампания „Моята градинка”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.