14.04.2015 12:05

Създаване на партньорска мрежа за сигурност и ефективна правна защита срещу домашното насилие и насилието основано на пола

Сдружение „Център Отворена врата” Плевен, в партньорство с Български Център за джендър изследвания стартира в края на месец февруари 2015 година, с реализацията на проект "Обединени за справедливост” - Създаване на партньорска мрежа за сигурност и ефективна правна защита срещу домашното насилие и насилието основано на пола в градовете Плевен, Велико Търново и София.
Проектът ще изгради местен капацитет за повишаване на обществената чувствителност към проблема домашно насилие във Велико Търново, Плевен и София. Дейностите са насочени към по-ефективно прилагане на системите за интервенция и защита на пострадалите от домашно насилие лица, както и за повишаване на качеството на програмите за извършители на домашно насилие, с цел предотвратяване на бъдещо насилие, рецидиви и ревиктимизация на пострадалите.
Проектът във Велико Търново стартира с пресконференция, която ще се проведе на 17.04.2015 г. от 11:00 часа в зала 302, ет. 3, в сградата на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.