20.07.2012 13:36

Нощно кино под небето във Велико Търново

43 младежи от пет държави участват в проекта „5D – почувствай ни”, който се реализира във Велико Търново. Дейностите по него стартираха още на 18-и и ще продължат до 27-и юли, уточни пред журналисти днес Станимир Атанасов, председател на Управителния съвет на Сдружение „Евротенденции”.

Идеята на проекта е да представи на младите хора културното многообразие на страните-участнички Италия, Франция, Унгария, Полша и домакините от България. За тази цел на чужденците се представят културните и историческите забележителности на Велико Търново – крепостта Царевец, университетите в града, паметника „Асеневци”, старата градска част. Тази вечер в близост до Стадион „Ивайло”, под открито небе, младежите ще гледат филма „Мисия Лондон”. Те ще посетят също български домове, за да достигнат по-лесно до автентичната среда, кухня и атмосфера на България.

32-ма са чуждестранните участници по проекта. Всички днес получиха от името на градоначалника Даниел Панов луксозен албум-календар. Представителите на Община Велико Търново – Пенка Игнатова (директор дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”) и Нелина Църова (началник отдел „Култура и туризъм”), запознаха младежите с историята, културата, образованието  в старата столица, както и с условията за живот и реализацията на младежите.

Ролеви и симулационни игри, мултимедийни презентации и способи, дейности на открито и в неформална среда са малка част от дейностите, реализирани по проекта. Те се осъществяват по програмата „Младежта в действие 2007-2013” с подкрепата на Община Велико Търново, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий, Областната дирекция на МВР, SOS детски селища, ОУ „Димитър Благоев”. Организатори са Сдружение „Евротенденции”, реализиращо проекти в областта на младежките обмени.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.