30.06.2015 13:51

Започна полагането на основата на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”

От понеделник започна поставянето на новата полиуретанова настилка на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”. Екипът на германската фирма „Политан” е в Старата столица от петък, но заради падналите валежи и неблагоприятните метеорологични условия през уикенда само бе грундирана част от трасето, от източния вход по южната дъга на пистата. В понеделник следобед бе отлят участъкът около водното препятствие. Вчера работата продължи по виража.

Единственото изискване на този етап на екипа на немската фирма „Политан”, която отлива пистата, е обработваните участъци да са напълно сухи и почистени. В случай, че атмосферните условия позволят и няма проблеми с техниката, пистата трябва да е готова за около три седмици.

Новата настилка, тип „сандвич”, ще обхване площ от почти седем декара /6935 кв.м./. Първият слой е сплав от гранули от рециклирани автомобилни гуми /чист каучук/ и полиуретанови смоли. Вторият червен пласт е от ЕРDM гранулати и полиуретанови смоли. Общата дебелина на пистата ще бъде 14, 5 милиметра и ще отговаря на най-високите изисквания и стандарти на Международната лекоатлетическа федерация IAAF. За разчертаването на пистата ще пристигне друг специализиран екип на производителя.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.