03.08.2015 18:00

Завърши полагане настилката на пистата на стадион „Ивайло“

Разчертаването на коридорите ще ознаменува финала на проекта

В края на миналата седмица приключи изграждането на настилката на новата лекоатлетическа писта на стадион "Ивайло". На 10-11 август се очаква да пристигне специализиран екип на немската фирма "Политан", който в продължение на 7 дни трябва да разчертае коридорите на пистата.
Новата настилка, тип „сандвич”, обхвана площ от почти седем декара /6935 кв.м./. Общата дебелина на пистата е 14,5 милиметра и отговаря на най-високите изисквания на Международната лекоатлетическа федерация /IAAF/.
През месец септември ще започне монтирането на предпазната ограда върху борда, която ще разделя лекоатлетическа писта от трибуните на стадиона. „Изграждат се и вратички и стълби, които ще се използват като авариен изход от трибуните към терена в случаи на неприятни инциденти. Частта с тревно покритие вече е завършена. Тя обхваща района зад източната врата на стадиона. Там са секторите за хвърляне на диск и чук, както и секторът за тласкане на гюле. Пясъчниците за дългия и троен скок също са напълнени. Завършена е и работата по изграждане на водното препятствие, което се използва за лекоатлетически състезания.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.