07.08.2015 12:30

Приключва изграждането на улиците „Твер”, „Серес”, „Асти” и „Толедо”

Приключва строителството на улиците „Твер”, „Серес”, „Асти” и „Толедо”, които се намират във великотърновския квартал „Колю Фичето”. Четирите отсечки бяха проектирани и изградени за кратко време. Довършителни дейности текат единствено в участъка по ул. „Толедо”, който се явява пресечка от ул. „Колоня товар” към ул. „Полтава”.
Изграждането на улиците е един от ангажиментите пред жителите на Велико Търново, поет и изпълнен от кмета Даниел Панов. Проектирането и асфалтирането им са заложени по проект, който Общината изготви и изпрати до Министерски съвет още през миналата година.
Финансирането е осигурено от сегашното правителство и е в размер на 2 милиона лева. Целевата субсидия бе разписана през април с постановление на Министерския съвет. Освен четирите нови улици и пресечката в района им, със средствата се извършват основни ремонти на тротоарите по булевардите „България", „Никола Габровски” и ул. „Васил Левски”, която също ще получи нова асфалтова настилка. Активно се работи по изграждането на тротоари в кварталите „Зона В” и „Картала”. Напредва работата и по проектирането и изграждането на северната част на улица „Димитър Буйнозов”.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.