07.08.2015 14:44

Произведения на Добринка Табакова със световна премиера на Arbanassi Summer Music

Произведения на талантливата композиторка Добринка Табакова ще бъдат изпълнени за първи път на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Музикалното събитие ще се проведе от 10 до 14 август 2015 г. в уникалната с акустиката и стенописите си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси.
В концертните вечери ще е световната премиера на композициите Pirin for double bass solo и On colours for strings and winds и ще бъдат изпълнени произведения от номинирания през 2013 г. за наградата „Грами“ албум  „Струнни пътеки“ на младата българка. Самата Добринка Табакова, която живее и твори в Лондон, ще присъства на фестивала и ще се включи в срещите с публиката на международната формация музиканти от Arbanassi Summer Music. Представянето на изпълнителите, композиторите и техните произведения, включени в афиша на фестивала, ще е на 10, 12 и 14 август от 19:30 часа в двора на „Св. Архангели Михаил и Гавраил“, непосредствено преди концертите в църквата.    
Arbanassi Summer Music се провежда по инициатива на Регионалния исторически музей - Велико Търново с подкрепата на Община Велико Търново и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Програмата на шестото издание на фестивала тази година е фокусирана върху спиращата дъха музика на чешките композитори Леос Яначек и Бохуслав Мартину и творчеството на Добринка Табакова. Изпълнители ще са международна формация музиканти, водещи солисти на Кралската фламандска филхармония  и други световни оркестри - Винета Сарейка (виола), Димитри Местдаг (обой), Юлита Фъсева (контрабас), Александър Колард (хорна), Мария Павлович (кларинет), Диего Либерати (виолончело), Барбара Гийпнер (виола), Лив Гусенс (флейта), Питер Нойтен (фагот), Шърли  Лечие (виола) и Бено Вирател (бас кларинет).
Билети за концертите на цена от 10 и 15 лева се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.