10.08.2015 15:01

Правят нова детска площадка в парк „Никола Габровски”

Паркът „Никола Габровски” във Велико Търново ще разполага с нова детска площадка. Тя се оформя на мястото на предишното игрище, като дейността включва също подравняване на земната маса и монтиране на ограда. Новата придобивка е част от проекта за ремонт на зоната за отдих и се финансира от Европа.
Парк „Никола Габровски” е един от петте допълнителни обекта, включени в разработката „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, с която общината кандидатства по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Първоначалното финансиране по одобрения европроект бе в размер на 4,8 милиона лева, а след положителното становище за дейността по допълнителните обекти стойността на субсидирането от ЕС стана около 7 милиона лева.
Освен игрище, в парка се изгражда също поливна система. Ще бъде ремонтирана и обществената тоалетна.
Активно се работи и в междублоковите пространства в квартал „Бузлуджа”. Благоустрояването на части от жилищния комплекс също е сред допълнителните дейности по проекта. Строително-монтажни дейности текат и в парк „Бузлуджа” – реконструкция ще претърпят алеите му, ще има и нова поливна система.
Продължава работата и пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, където благоустройствената дейност включва парковото пространство. На ул. „Илия Янулов” в квартал „Колю Фичето” пък ще има нови баскетболно игрище и площадка за скейтборд.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.