11.08.2015 15:00

Усилено строят улица „Димитър Буйнозов” в квартал „Картала”

Във великотърновския квартал „Картала” усилено продължава изграждането на северната част на улица „Димитър Буйнозов”. Отсечката се сдоби с изцяло нов проект, основата й вече е положена и изравнена, готови са и отводнителните шахти. В напреднала фаза е и поставянето на бордюрите. Оформят се и нови тротоари.
Улицата е включена в проект за реконструкция на градската пътна мрежа, който бе одобрен с постановление на Министерски съвет. В резултат на това Община Велико Търново получи целева субсидия в размер на 2 милиона лева от Министерството на финансите. Разработката беше изготвена и изпратена още през миналата година, но финансирането бе осигурено от сегашното правителство.
Строителните дейности продължават и по улица „Стоян Коледаров”, която е основната пътна артерия към кв. „Зона В”. По отсечката се прави основен ремонт на тротоара.
Десет обекта са включени в проекта на Община Велико Търново за улични ремонти. Освен случващото се по улиците „Димитър Буйнозов” и „Стоян Коледаров”, дейността включва подмяна на тротоарите и бордюрите по булевардите „България” и „Никола Габровски”, както и по улица „Стоян Михайловски” в квартал „Картала”. С нови пешеходни алеи и асфалтова настилка ще разполага и главната улица „Васил Левски”, където също се работи активно. Почти готови са и четирите отсечки „Серес”, „Твер”, „Асти” и „Толедо” в квартал „Колю Фичето”. Те бяха проектирани и изградени за кратко време.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.