19.08.2015 16:20

Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра”

В четвъртък /20 август/ ще се състои пресконференция по повод предстоящото тринадесето издание на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „СРЕБЪРНА ЯНТРА”. На брифинга ще присъства и Гала Ботева /11 г./, която е носител на наградата „Гран При” от международната музикална надпревара “MusicForKids”, която се проведе през миналата седмица в Яш, Румъния. Пресконференцията ще се проведе в зала 302 на Община Велико Търново от 11:00ч.
Тринадесетото издание на конкурса „СРЕБЪРНА ЯНТРА” ще се проведе от 25 до 27 септември 2015 година и ще е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Специален гост на музикалния форум ще е победителят от Детската Евровизия в Малта` 2014 ВИНЧЕНЦО КАНТИЕЛО /15г., Италия/.
Международният музикален конкурс „СРЕБЪРНА ЯНТРА” се утвърди като един от най-престижните, провеждани в старата столица през последното десетилетие. Културният форум получи покана да стане част от Световната организация на фестивалите - WFA, в която участват 32 фестивала от Eвропа, Азия, Северна и Южна Америка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.