19.08.2015 17:10

Събират всички рискови пътни участъци в общината в специална карта

Всички рискови пътни участъци на територията на Община Велико Търново ще бъдат събрани в подробен регистър и карта към него. В картотеката ще попаднат и тези шосета, в които има условия за незаконни автомобилни гонки и демонстративно шофиране. Инициативата е първа по рода си в страната и е дело на Сдружението на кметовете и кметските наместници "Янтра 2001" в старата столица. Тя е подкрепена и от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.
Председателят на организацията Благовеста Факирова събра управниците на всяко едно от малките населени места, които са под юрисдикцията на общината, и ги срещна с ръководството на Областната дирекция на МВР в старата столица. Целта на форума бе всеки да сподели впечатленията си за населеното място, за което отговаря – има ли рискови пътни участъци, крадат ли се пътните знаци, нарушава ли се ограничителният режим за движение на тежки камиони и пр. Срещата бе уважена от директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов, който изслуша всеки един кмет и кметски наместник.
Картотекирането на рисковите пътни участъци започва веднага и ще бъде готово в кратки срокове, стана ясно от срещата между кметове, кметски наместници, полицаи и ръководството на Областната дирекция на МВР. Директорът ст. комисар Димитър Машов обясни, че вече се провеждат активни дейности срещу недобросъвестните шофьори. На територията на общината полицаите са установили пет места, където шофьори нарушават установените пътни правила. Там вече се правят внезапни и изненадващи проверки.
В градовете Дебелец и Килифарево, както и в селата в рамките на Община Велико Търново полицаи и кметове ще водят беседи с родителите. Това е една от предложените мерки, тъй като се оказа, че често локалните пътища са използвани като своеобразни полигони. Патрулни автомобили ще влизат по-често в селата, за да се ограничи до максимална степен възможността за нарушения.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.